Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iunie 2019, 16:05 views 15514
Apa din fîntînile din Comrat este periculoasă
04 iunie 2019, 16:05 views 15514

Apa din fîntînile din Comrat este periculoasă

În orașul Comrat, calitatea apei din fîntîni nu corespunde normelor sanitare. Consumul acestei ape poate dăuna sănătății.

Această apă poate provoca o serie de boli, datorită faptului că conține nitrați și alte substanțe dăunătoare.

95% din probele de apă din fîntîni examinate nu corespund cerințelor normelor sanitare. Aceste date au fost prezentate în programul de revitalizare al municipiului Comrat pentru anii 2019-2021.

Principala problemă este conținutul ridicat de nitrați, iar a doua problemă este conținutul ridicat de săruri (reziduu uscat).

În vederea combaterii poluării apei, primăria mun. Comrat a elaborat un plan de acțiune pentru următorii 2 ani, care include: monitorizarea serviciilor de salubritate și luarea măsurilor de îmbunătățire a metodei de prezentare; aplicarea și respectarea standardelor internaționale de protejare a mediului înconjurător și de gestionare a deșeurilor; crearea punctelor pentru colectarea preliminară, transportarea, prelucrarea și depozitarea deșeurilor menajere și a altor tipuri de deșeuri.

Sursa: nokta.md

Cuvinte cheie:

Comrat , fîntînă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.