Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2021, 15:00 views 3291
Grădinițele din Comrat îşi vor relua activitatea în regim obișnuit
12 februarie 2021, 15:00 views 3291

Grădinițele din Comrat îşi vor relua activitatea în regim obișnuit

Grădinițele din municipiul Comrat îşi vor relua în timpul apropiat regimul de activitate obișnuit, cum a fost până la pandemie, iar instituțiile preșcolare vor putea fi frecventate de copii de toate vârstele, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit primarului de Comrat, Serghei Anastasov, autorităţile locale urmează în timp util să definitiveze unele detalii legate de reluarea activităţii în regim obişnuit a instituţiilor preşcolare din municipiu.

„Pentru noi este important ca toţi copiii să frecventeze grădiniţele, iar părinţii acestora să poată să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu fără să se gândească unde îi lasă. Posibil ca grădiniţele să revină la orarul de lucru de până la pandemie chiar de săptămâna următoare. Ne dorim ca toţi copiii, începând de la vârsta de trei ani, să aibă posibilitatea să meargă la grădiniţă", a spus Anastasov pentru gagauzinfo.md.

Edilul a spus că se planifică ca instituţiile preşcolare să activeze cu agendă plină, cu zi de muncă deplină, fără grafice hibrid, online şi semionline.

În municipiul Comrat activează şapte instituţii preşcolare, care sunt frecventate de peste o mie de copii. Anterior, Consiliul municipal a votat în unanimitate pentru reluarea lucrului grădinițelor în regim obișnuit, ca până la pandemia cauzată de COVID-19, instituită în luna martie 2020.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , Comrat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.