Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2018, 10:20 Stilurile dansului moldovenesc views 11756
Numărul vagoanelor trenului de pe ruta Ungheni–Chișinău va fi suplinit
13 noiembrie 2018, 10:20 Stilurile dansului moldovenesc views 11756

Numărul vagoanelor trenului de pe ruta Ungheni–Chișinău va fi suplinit

Trenul de pasageri UngheniChișinău va circula permanent cu un număr de 6 vagoane.

Acesta va putea transporta 568 de persoane pe scaune și încă 300 în picioare. Modificările au fost anunțate astăzi de Ministerul Economiei și Infrastructurii după ce la sfîrșitul lunii octombrie curent mai mulți locuitori din Sipoteni, Călărași, au blocat circulația trenului de pe ruta Ungheni–Chișinău, fiind nemulțumiți de numărul redus al locurilor în această garnitură, transmite MOLDPRES.

Cele 2 garnituri a cîte 3 vagoane, urmează să fie încălzite în perioada rece a anului.

Potrivit unei analize a întreprinderii „Calea Ferată din Moldova", vineri seara și luni dimineața, cu trenul Ungheni–Chișinău circulă cel mult 550 persoane, iar cu cursele operate de luni seara pînă vineri dimineața, sunt transportați aproximativ 450 de pasageri.

În același timp, Calea Ferată din Moldova a efectuat și o analiză în privința fluxului de călători în trenul suburban de pasageri Chișinău–Bender–Chișinău. În acest sens, se va pune în circulație un tren de călători cu 3 vagoane, cu capacitatea de 215 locuri, în loc de două vagoane, cu capacitatea de 132 de locuri.

Trenul de pe ruta Ungheni–Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, la Sipoteni acesta ajunge la 05:15, iar în capitală - la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

calea ferata , tren , Ungheni , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.