Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 ianuarie 2019, 16:50 Opere de artă views 14635
La Grădinița din Cricova copiilor li se cultivă dragostea față de Patrie (Foto, Video)
14 ianuarie 2019, 16:50 Opere de artă views 14635

La Grădinița din Cricova copiilor li se cultivă dragostea față de Patrie (Foto, Video)

La grădinița Nr. 33 din Cricova, educatorii încearcă să cultive în sufletul copiilor dragostea față de tradiții, neam și Patrie.

De Sfîntul Vasile, copiii, alături de acei, care îi educă au încercat să prezinte tradiții și obiceiuri din diferite colțuri ale țării. Aceștia au îmbrăcat straie de sărbătoare și au ieșit în fața conducerii grădiniței cu cele mai frumoase colinde și urături. Potrivit directoarei instituției de învățămînt preșcolar, Elena Guțan, este o frumoasă tradiție ca de sărbători educatorii alături de copii să organizeze evenimente, care sînt dedicate neamului nostru.

"Lucrăm deja pentru al doilea an consecutiv la proiectul, care educă dragostea față de țară. Ne dorim ca picii să știe de unde vin și cine sînt. Anul trecut le-am educat dragostea față de portul popular, iar în acest an am pus miza pe tradiții și obiceiuri", a spus Elena Guțan.

La rîndul său, Silvia Tuchilă, educator din cadrul grădiniței spune că acest eveniment cu genericul "La hanul cu tradiții", ajută copii să facă cunoștință cu tradițiile noastre naționale.

"Copiii noștri văd ce înseamnă tradiții, ce înseamnă colind, ce înseamnă urătură, semănătură, sorcovă ș.a. Am încercat și cred că am reușit să le explicăm sub forma unui cîntec, a unei urături, care sînt tradițiile de iarnă ale poporului nostru", a adăugat educatoarea. Copii au învățat nu doar o parte din frumoasele tradiții ale neamului nostru, dar şi au însuşit noi colinde și urături, dorindu-le educatorilor și părinților doar lucruri frumoase în acest An Nou.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cricova , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
3216 locuitori

Tașlîc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 70 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2007, populaţia satului constituia 3216 oameni. Satul Tașlîc a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.