Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2014, 15:13 Personalităţi views 9959
Raionul Criuleni şi landul Salzburg din Austria vor semna un Acord de parteneriat
Foto: moldpres.md
07 octombrie 2014, 15:13 Personalităţi views 9959

Raionul Criuleni şi landul Salzburg din Austria vor semna un Acord de parteneriat

Consiliul raional Criuleni, R. Moldova, şi landul Salzburg din Austria vor semna un Acord de parteneriat. La această înţelegere s-a ajuns în urma unei vizite de lucru întreprinsă recent de o delegaţie a raionului Criuleni la Viena, transmite MOLDPRES.

Iniţiativa de a semna un asemenea document a fost discutată în cadrul întrevederii preşedintelui raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, cu preşedintele Parlamentului regiunii Salzburg, Brigitta Pallauf. Părţile au convenit să stabilească relaţii de colaborare la nivel local în domeniile educaţie, cultură şi artă. „Salzburg este o regiune cu tradiţii bogate, iar raionul Criuleni va avea doar de cîştigat în cadrul acestui parteneriat", a menţionat Vitalie Rotaru.

În Austria reprezentanţii administraţiei publice locale de la Criuleni au participat la Adunarea Generală a Institutului pentru Regiunile Europei (IRE). Evenimentul a fost organizat sub patronajul preşedintelui Austriei, Heinz Fischer.

IRE este o organizaţie europeană cu sediul în Austria, înfiinţată în anul 2004 cu scopul creării unei platforme care să reunească municipalităţi, oraşe, regiuni şi întreprinderi. În prezent, organizaţia are peste 130 de membri din 19 ţări şi reprezintă un instrument important în colaborarea interregională şi transfrontalieră din Europa.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Austria , acord , partener

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.