Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iulie 2016, 17:15 Asociaţii şi colective de creaţie views 7085
Locuitorii din Dnestrovsc au acces la servicii medicale calitative
22 iulie 2016, 17:15 Asociaţii şi colective de creaţie views 7085

Locuitorii din Dnestrovsc au acces la servicii medicale calitative

Cei peste 20 de mii de locuitori ai orașului Dnestrovsc, din stînga Nistrului, pot beneficia de servicii medicale de calitate. Acest lucru se datorează renovării policlinicii locale.

Renovarea policlinicii a fost posibilă grație finanțării din partea Uniunii Europene, în sumă de 140 de mii de euro. Instituția a fost construită în anii 1960, iar de atunci nu a fost niciodată renovată, din cauza aceasta, clădirea risca să fie închisă.

„Împreună cu ONU și partenerii noștri elvețieni, ne-am angajat să consolidăm și să modernizăm sectorul de îngrijire a sănătății de pe ambele maluri ale rîului Nistru și să stimulăm contactele dintre experți și schimbul de know-how între practicieni. Noi credem că acest schimb este esențial pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale, iar UE va sprijini intensificarea acestor legături pentru beneficiul pacienților de pe ambele maluri", a menționat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Acum policlinica, pe lîngă condițiile necesare medicilor pentru deservirea populației, aceasta este dotată cu frigidere pentru păstrarea vaccinurilor.

Inaugurarea a mai servit drept prilej pentru demararea unei campanii de conștientizare a importanței vaccinării în comunitate. OMS a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de imunizare și de asistență medicală perinatală în stînga Nistrului. „Serviciile de imunizare, fiind unele dintre cele mai cost-eficiente intervenții de sănătate publică și asistența medicală pentru mame și copii bazată pe dovezi, contribuie la crearea comunităților rezistente și la creșterea generațiilor sănătoase în viitor", a menționat coordonatorul de program în cadrul Biroului OMS în Republica Moldova Silviu Ciobanu.

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în perioada 2012-2015, trei instituții perinatale din stînga Nistrului au fost renovate, сinci au fost dotate cu echipament medical modern, iar personalul medical – instruit.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , Transnistria , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.