Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 iulie 2015, 17:15 Concursuri, expoziţii, proiecte views 17426
Polițiștii din Dondușeni au efectuat o visită la tabăra de copii ”Speranța” (Foto)
Foto: provincial.md
31 iulie 2015, 17:15 Concursuri, expoziţii, proiecte views 17426

Polițiștii din Dondușeni au efectuat o visită la tabăra de copii ”Speranța” (Foto)

La 29 iulie, curent, șeful Inspectoratului de poliție Dondușeni împreună cu alți polițiști a efectuat o vizită la tabăra de odihnă pentru copii şi adolescenţi „Speranţa" din localitatea Plop, raionul Dondușeni.

În cadrul vizitei, polițiștii au desfăşurat diferite activităţi în cadrul cărora copiilor le-au fost reamintite regulile de securitate şi de comportament corect în locurile publice, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool şi tutun, precum şi riscurile la care pot fi expuşi în timpul vacanţei de vară.

Spre finalul discuțiilor, copiii au avut posibilitatea să facă cunoștință cu tehnica și mijloacele speciale din dotare a IP Dondușeni, și anume: arme, muniții, veste antiglonț. Deasemenea, copiii au urcat la volanul automobilelor speciale ale poliției, unde au claxonat, au pornit girofarul și semnalul sonor. Acest fapt le-a trezit interesul pentru alegerea în viitor a meseriei de polițist.

Reamintim, asemenea activităţi sunt desfăşurate în toate taberele de odihnă pentru copii pe întreg teritoriul ţării, acțiuni ce fac parte din Campania de informare pentru copii cu genericul „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi" desfăşurată de Inspectoratul General al Poliţiei.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

politia , tabără , copii , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1697 locuitori

Chetriş este un sat şi comună din raionul Făleşti. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1697 de oameni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrişul Nou și Chetriş. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 167 km de Chișinău. Satul Chetriș a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.