Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 martie 2012, 09:21 Concursuri, expoziţii, proiecte views 8615
31 martie 2012, 09:21 Concursuri, expoziţii, proiecte views 8615

Şedinţa extraordinară a Consiliului raional Donduşeni

La Consiliul raional Donduşeni a avut loc o şedinţa extraordinară, care a pus în discuţie mai multe chestiuni printre care și cea cu privire la actul de vandalism la monumentul lui Vladimir Lenin, despre permiterea arborării drapelului Uniunii Europene şi drapelului istoric al Moldovei, declararea raionului Donduşeni zonă de susţinere a Bisericii ortodoxe din Moldova şi de neadmitere a propagării orientărilor sexuale netradiţionale.

În afară de consilierii raionali la şedinţă au luat parte primarii şi slujitorii bisericilor din localităţile raionului.

Pe prima chestiune de pe ordinea de zi informaţie privitor la profanarea monumentului a prezentat Ilie Svîrnei, comisarul Comisariatului raional de poliţie Donduşeni, locotenent colonel de poliţie. Actul de vandalism a fost aspru condamnat, iar comisarului poliţiei raionale i s-a propus ca la următoarea şedinţă să raporteze despre rezultatele investigaţiei monumentului profanat.

Privitor la permitera arborării drapelului Uniunii Europene şi drapelului istoric al Moldovei, consilierii au luat în unanimitate decizia despre permiterea  arborării drapelelor nominalizate de rînd cu cel al ţării.

Discutînd  a treia chestiune, consilierii, de asememena, au fost unanimi în luarea deciziei de a nu admite propagarea orientărilor sexuale netradiţionale pe teritoriul raionului Donduşeni şi a o expedia Parlamentului RM.

La finele şedinţei în piaţa oraşului a avut loc un miting al locuitorilor raionului Donduşeni de condamnare a actului de vandalism al monumentului lui Vladimir Lenin. La miting au luat cuvîntul Anastasie Pavlov, preşedintele raionului, Simion Rotaru, primarul oraşului, Tatiana Botnariuc, deputat în Parlamentul RM etc. care au condamnat vehement actul de vandalism. La miting s-a făcut o propunere de a colecta mijloace pentru restabilirea monumentului lui Vladimir Lenin.

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.