Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 mai 2012, 09:40 Concursuri, expoziţii, proiecte views 12832
07 mai 2012, 09:40 Concursuri, expoziţii, proiecte views 12832

În Liceul teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Donduşeni a fost inaugurată o clasă de şah

La liceul teoretic „Alexei Mateevici” din or. Donduşeni a fost inaugurată o sală de clasă la şah, dotată cu mobilier modern şi echipament, graţie proiectului Academia de şah „Viorel Bologan” şi Ministerului Educaţiei. La solemnitatea, prilejuită de deschiderea clasei de şah, au participat şi au luat cuvîntul directorul  liceului şi oaspeţii de onoare, care au specificat că şahul oferă posibilitatea dezvoltării intelectului fiecărei persoane în parte.

Elevii liceului „Alexei Mateevici” au prezentat un spectacol, cu figuri de şah improvizate, în cadrul căruia au răsunat zicători şi proverbe, cîntece şi poezii despre şah, care este o adevărată gimnastică a minţii. Apoi atît oaspeţii, cît şi profesorii şi elevii liceului s-au îndreptat spre sala de clasă la şah, care a fost deschisă oficial. În clasă pe mesele noi erau aşezate table cu figuri de şah, iar elevii dornici de a juca o partidă imediat au început competiţia.

Clasa de şah inaugurată recent la liceul „Alexei Mateevici” este prima în raion.  În ea elevii instituţiilor de învăţămînt, care practică şahul, vor desfăşura competiţii raionale la proba dată .  Doar şahul este apreciat de oamenii iluştri din lume ca o metodă bună a dezvoltării gîndirii analitice.


Sursa:  tvtvd.3dn.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1945 locuitori

Căzăneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Căzăneşti, Vadul-Leca și Vadul-Leca Nou. Localitatea este situată la distanța de 40 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1945 de oameni. Satul Căzănești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.