Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 august 2018, 15:00 views 11218
Au început lucrările de renovare în parcul de la Milești
10 august 2018, 15:00 views 11218

Au început lucrările de renovare în parcul de la Milești

De cîteva săptămîni, în vestitul odinioară parc de la Milești e mare agitație. Aici sînt în toi lucrările de reparație și reamenajare.

Potrivit primarului Radu Vîrlan, vor fi pavate aleile, cu o suprafață totală de circa 3000 de metri pătrați.Apoi, în toamnă, vor fi schimbate băncile și coșurile de gunoi.

"Parcul are 150 de ani și nimic nu s-a investit în el în aceatsă perioadă. E păcat că se distruge", a subliniat primarul, după care a adăugat: "Parcul din Milești este o atracție turistică, este mîndria localității noastre. De aceea ne-am gîndit că ar fi bine să începem renovarea lui, iar primele lucrări sînt construcția aleilor. Vor urma și altele".

De notat că valoarea totală a lucrărilor de amenajarea a parcului respectiv este de circa 1 milion 700 mii lei, bani oferiți de Agenția de Dezvoltare Regională Centru.

Parcul din Milești a fost fondat de către moșierul Constantin Cazimir, aici fiind plantate specii rare de pomi. În prezent, face parte din Rezervația peisagistică "Cazimir-Milești" și reprezintă un monument al arhitecturii de peisaj, fiind protejat de stat.

Localnicii vorbesc cu mîndrie de parcul lor, mai ales că aici vei găsi specii rare de arbori și arbuști. O mîndrie aparte o au pentru cei doi arbori de Ginkgo Biloba, care au peste 150 de ani și sînt supranumiți de oameni "Adam și Eva" (mascul şi femelă).

Renovarea parcului are loc în cadrul proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de turism de masă din regiunea Centru". Proiectul respective mai prevede construcția unui Centru sportiv la Nisporeni și renovarea unei mănăstiri. Costul total al proiectului constituie circa 80 mln de lei.

Sursa: expresul.md

Cuvinte cheie:

Milești , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.