Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 ianuarie 2016, 10:00 Arta din epoca preistorică views 13387
La Drochia se va deschide ușile un nou colegiu
16 ianuarie 2016, 10:00 Arta din epoca preistorică views 13387

La Drochia se va deschide ușile un nou colegiu

La Drochia în curând își va deschide ușile Colegiul Universității de studii Politice și Economice Europene Constantin Stere.

Această idee a venit de la un grup de inițiativă, format de foștii studenți ai universității, în urma unor probleme cu care se confruntă raionul Drochia, informează DrochiaTV.

La colegiu se vor preda mai multe științe: informatică, ecologia,ingenerie, sport și altele. Colegiul va face o concurență celor patru licee care activează în orașul Drochia, deoarece pentru elevii din localitățile rurale sunt prevăzute toate condițiile de trai, ceea ce nu întrunesc liceele din oraș.

Colegiul va fi amplasat în clădirea fostului gimnaziu internat de tip sanatorial din oraș, care prin decizia consiliului raional Drochia a fost dat prin contract comodat pe un termen de 30 ani Universității de studii Politice și Economice Europene.

Sursa: stirilocale.md

Cuvinte cheie:

localitati , colegiu , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.