Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 mai 2015, 17:24 views 4222
Vărzăreștiul va avea un nou sistem de canalizare
12 mai 2015, 17:24 views 4222

Vărzăreștiul va avea un nou sistem de canalizare

Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat începerea a două proiecte noi în Regiunea de Dezvoltare Centru, unul dintre care se numește: "Construcția și restabilirea sistemului de canalizare în orașul Nisporeni, comuna Vărzărești (apeduct Prut-Nisporeni)". Astfel, Vărzăreștiul va avea un nou sistem de canalizare.

Potrivit lui Ion Crudu, primarul de Vărzărești, implementarea proiectului va începe în curînd, iar costul lui e de circa 10 milioane de lei. "Acest sistem de canalizare este vital pentru cetățeni, ca și apeductul. Populația are mare nevoie de el acum. Sperăm că va fi implementat cu succes și va corespunde tuturor standardelor europene", a subliniat primarul. În scurt timp, vor fi puse la punct toate detaliile despre proiect și atunci se va ști cu exactitate și cînd va începe și ce prevede, scrie expresul.com.

În anul 2015, în Regiunea Centru va continua implementarea a 10 proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională și 3 proiecte finanțate de parteneri externi.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

sistem , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.