Potov Stanislav

Stanislav Potov ‒ scenarist, publicist.

Născut la 25 iulie 1936. A absolvit Universitatea de Stat din Ural în anul 1966. După absolvirea Facultăţii de Jurnalism a instituţiei, indicate mai sus, a fost trimis să lucreze la Chișinău. Biografia profesională a lui S. Potov începe la ziarul proaspăt fondat: „Chişinăul de seară", unde activează în calitate de corespondent al rubricii „viaţa de partid". După aceea a fost promovat în funcţia de şef al Departamentului serviciilor municipale, fiind concomitent şi membru al consiliului editorial.

Pe parcursul anilor 1977-1984 a fost redactor-şef al Secţiei filmelor documentare la Studioul Cinematografic „Moldova-film". A realizat mai multe scenarii de filme documentare la acest studio. Membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova.

La începutul anului 1991, pleacă din Republica Moldova pentru a se stabili definitiv în Rusia, Kurgan, unde i-a fost propus postul de redactor-șef al ziarului „Kurgan i kurganţî".

A murit la 6 aprilie 2015 în oraşul Kurgan, Rusia.

Filmografia:

„Octombrie-60", 1967, documentar,
„Bine aţi venit!", 1968, documentar,
„Bună ziua, vă deranjează deputatul", 1980, documentar,
„Alesul poporului", 198l, documentar,
„În familia frăţească a popoarelor URSS", 1983, documentar,
„În uniunea celor egali", 1984, documentar,
„După noi vin feciorii", 1984, documentar, în colaborare.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.