Drumi Victor

Victor Drumi - actor, maestru în arte al RM.

S-a născut Ia 24 ianuarie 1950 în or. Vadu lui Vodă, Moldova. A absolvit şcoala medie din or. Bălţi. A studiat la facultatea de filozofie Universităţii "A.Russo" din Bălţi un an. A absolvit facultatea teatrală Academiei de muzică, teatru şi arte plastice. A activat ca actor dramatic la teatru "V.Aleksandri" din Bălţi. Din anul 2000 este actor la teatru naţional "M.Eminescu" din Chişinău.

Cele mai de vază roluri teatrale: "Tata" (debut), Ciubăr Vodă ("Despot Vodă"), Dumitrache şi Farfuridi ("Scrisoare pierdută").

Sa filmat în filme: "Brejnev" - 4 episoade, "lepurile în gura prăpastii" TV Moscova, "Batjocorirea minorilor" (proiect moldo-român) si spoturi publicitare.

S-a stins din viață pe 16 iunie 2020.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.