Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Alternosfera

Istoria formației „Alternosfera” a început în anul 1998, cînd a avut loc prima repetiţie. În 1999 „Alternosfera” a susţinut primul concert la Chișinău. În primii ani de activitate formația își caută stilul propriu și subiectele. De cele mai dese ori piesele lor sînt de dragoste și mai rar pe teme − sociale sau politice.

Componența formației s-a schimbat de cîteva ori, astăzi formaţia include pe: Marcel Bostan − voce, clape; Eugen Berdea – tobe; Victor Coșparmac − bas, Sergiu Aladin − chitară, clape; Marin Nicoară − chitară, clape.

Primul album cu denumirea „Oraşul 511” a fost lansat în mai 2005. Acest album a fost numit „Oraşul 511”, căci prima sala de repetiţii a fost garajul cu № 511.

În 2007 apare un nou album − „Visători cu plumb în ochi sau Ultima scrisoare pentru femeia nordică”.

În toamna anului 2008 „Alternosfera” a înregistrat al treilea album – „Flori din groapa Marianelor”.

Formația „Alternosfera” a evoluat pe majoritatea scenelor din Moldova, dar și peste hotare, participînd la festivalurile de muzică rock din România, Rusia și Olanda.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
3926 locuitori

Cioc-Maidan este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Cioc-Maidan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3926 de locuitori. Satul Cioc-Maidan a fost întemeiat în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.