Durov Boris

Durov Boris - regizor de cinema, scenarist, actor.

Născut la 12 martie 1937 în oraşul Slaveansk regiunea Doneţk, Ucraina. A absolvit şcoala „A. Suvorov” de la Kazan în anul 1955, apoi Şcoala Superioară de Aeronautică şi Inginerie în 1960, iar în 1967 absolveşte Facultatea de Regie a VGIK-ului, clasa lui Iacov Seghel şi devine regizor al Asociaţiei de Creaţie „Ecran”, a Televiziunii Centrale a URSS. După scenariile sale au fost filmate zeci de filme, are la activul său şi multe pelicule realizate în calitate de regizor, inclusiv filmul de aventură, unul dintre primele thriller-e ale cinematografiei sovietice – „Piraţii secolului XX”, în care Durov s-a filmat şi ca actor. A lucrat periodic şi în calitate de regizor şi scenarist la studioul „Moldova-film”.

A murit la 5 aprilie 2007 şi a fost înmormîntat la cimitirul Mitinskoe de la Moscova.

Filmografia la „Moldova-film”:
M-a născut mama norocos”, 1980 – scenarist şi regizor,
Viaţa şi nemurirea lui Serghei Lazo”, 1985 − coautor cu G. Malarciuc la scenariul filmului.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.