Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Concertino

Ansamblul „Concertino” a fost fondat la 18 octombrie 2003.

Scopul fondării ansamblului a fost renaşterea acordeonului clasic în Republica Moldova. Ansamblul „Concertino” demonstrează odată în plus că la acordeon se poate interpreta nu doar muzica populară, dar şi cea clasică, jazz, etc.

Ansamblul are în componenţa sa şapte acordeonişti, un basist, un pianist şi un toboşar - studenţi şi absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova.

Începînd cu anul 2006, ansamblul „Concertino” participă la diverse concursuri internaţionale, obţinînd trofee la 12 concursuri pentru acordeon din întreaga Europă.

Ansamblul concertează mult peste hotarele ţării în Italia, Danemarca, Franţa, Austria, Germania, Luxembourg, Belgia, Azerbaidjan, Federaţia Rusa, China, etc.

Aflîndu-se în unul din numeroasele sale turnee, ansamblul a reuşit să stabilească o relaţie de prietenie cu acordeonistul Richard Galliano (din Franţa), împreună cu care au susţinut concerte în Republica Moldova și Franţa. Formația a colaborat cu compozitori din republică şi din străinătate.

În prezent ansamblul concertează mult prin ţară, însă membrii formației realizează și proiecte solo.

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
40 locuitori

Tomeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de oameni. Satul Tomeștii Vechi a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.