Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Manciu Alexandru

S-a născut la 24 martie în anul 1986 în oraşul Tiraspol, Republica Moldova, într-o familie de muzicieni, tatăl Sergiu este trompetist, mama Elena este dirijor de cor. Alexandru mai are doi fraţi mai mici şi ei împătimiţi de muzică. A început să cînte la patru ani, căci părinţii neavînd cu cine să-i lase îi luau cu ei la concerte şi repetiţii, aşa Alexandru a învăţat de unul singur cîntecul „Hai, bordei”.

Alexandru a absolvit liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Studiile muzicale superioare le-a urmat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, facultatea de instrumente cu coardă, specialitatea vioară.

În anii copilăriei a participat la primul său concurs „De la 5 la 20” din Bender și a luat locul I. În anul 2003 a luat Premiul II la Concursul de muzică uşoară „Steaua Chişinăului”. În anul 2004 a participat la Festivalul „Două inimi gemene”. A luat Premiul mare la Festivalul-concurs „Micul prinţ” și diploma Festivalului „Stele mici” (Sankt Petersburg, Rusia). În anul 2009 Alexandru Manciu a devenit cîştigător al concursului „Fabrica de staruri”.

Primul album solo „Încă o zi” a fost lansat în anul 2009.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
2498 locuitori

Beleavinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Beleavinţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea centrală a raionului, pe malul rîului Vilia, la 14 km de oraşul Briceni, la 240 km de Chișinău. Satul se află pe traseul inernaţional Odesa- Cernăuţi. Conform datelor din 01.01.2007 populaţia satului constituia 2498 persoane. Prima atestare documentară a satului cu numele Bilavenţi datează din iulie 1606, localitatea fiind în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.