Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Receanu Adrian

Adrian Receanu este unul dintre cei mai talentați și cunoscuți clarinetiști din Moldova. S-a născut în orăşelul Glodeni, Republica Moldova.

La vîrsta de 12 ani a început să studieze clarinetul la Şcoala de muzică din satul natal cu profesorul Gheorghe Burcă. A absolvit Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga” din Chișinău, clasa clarinet. După absolvire şi-a continuat studiile în Franţa, la Conservatorul Naţional Regional din Boulogne – Billancourt absolvindu-l cu merite deosebite.

În prezent, Adrian Receanu studiază Aranjamentul, Orchestraţia şi Compoziţia la o şcoală specializată din Paris. În acelaşi timp ia parte la diverse proiecte muzicale internaționale și participă la concursuri și festivaluri mondiale.

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.