Babkina Marta

Babkina Marta – actriţă de teatru şi cinema.

Născută la 8 martie 1932 în oraşul Harkov, Ucraina. A absolvit Institutul de Artă Teatrală „I. C. Karpenco-Karîi” de la Kiev în anul l954. În anul 1965 se stabileşte la Chișinău şi este angajată în calitate de actriţă în trupa Teatrului Dramatic Rus „A. P. Cehov” de la Chișinău, unde interpretează roluri de prim-plan. Rolul Renatei din piesa lui V. Schubart „O oră pînă la miezul nopţii” a fost primul în cariera sa scenică.

Au urmat şi alte roluri memorabile: cel al Mariei Steward în drama lui F. Schiller, al Stelei din piesa „Un tramvai numit „Dorinţă” de Tennessee Williams ş. a. Pe ecranele mari a apărut mai puţin.

În anul 1982 a primit titlul de Artistă a Poporului din Republica Moldova.

Filmografia:
„Dacă iubeşti”, 1959, studioul „A. Dovjenco” – Galea ‒ rol central,
„O istorie obişnuită”, 1960, studioul „A. Dovjenco” ‒ Oxana,
„Nume salvat”, 1972; „Moldova-film” ‒ Rodica.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
4090 locuitori

Răuţel este un sat şi comună din raionul Făleşti. Răuţel este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4090 de oameni. Satul Răuțel a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.