Babkina Marta

Babkina Marta – actriţă de teatru şi cinema.

Născută la 8 martie 1932 în oraşul Harkov, Ucraina. A absolvit Institutul de Artă Teatrală „I. C. Karpenco-Karîi” de la Kiev în anul l954. În anul 1965 se stabileşte la Chișinău şi este angajată în calitate de actriţă în trupa Teatrului Dramatic Rus „A. P. Cehov” de la Chișinău, unde interpretează roluri de prim-plan. Rolul Renatei din piesa lui V. Schubart „O oră pînă la miezul nopţii” a fost primul în cariera sa scenică.

Au urmat şi alte roluri memorabile: cel al Mariei Steward în drama lui F. Schiller, al Stelei din piesa „Un tramvai numit „Dorinţă” de Tennessee Williams ş. a. Pe ecranele mari a apărut mai puţin.

În anul 1982 a primit titlul de Artistă a Poporului din Republica Moldova.

Filmografia:
„Dacă iubeşti”, 1959, studioul „A. Dovjenco” – Galea ‒ rol central,
„O istorie obişnuită”, 1960, studioul „A. Dovjenco” ‒ Oxana,
„Nume salvat”, 1972; „Moldova-film” ‒ Rodica.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.