Tiranin Serghei

Tiranin Serghei ‒ actor, pedagog, pictor.

Născut la 23 februarie 1936 în oraşul Samara, Rusia. A absolvit Şcoala Militară „Suvorov”, apoi Studioul dramatic de pe lîngă Teatrul dramatic din Kuibîşev în anul 1958. A jucat pe scena teatrelor din oraşele ruseşti Sîzrani, Kostroma, Stavropol. Din anul 1969 a venit la Chișinău, angajindu-se în calitate de actor la Teatrul rus din capitala Moldovei „A. P. Cehov”, unde a interpretat în aceşti ani peste 150 roluri mari şi episodice în diferite spectacole clasice şi contemporane. Cele mai de vază ‒ Clochet în „Morţi fără îngropăciune”de Jean-Paul Sartre, Epihodov din „Grădina cu vişini” de A. P. Cehov, Gloster din „Regele Lear" de W. Shakespeare, Salieri din „Tragedii mărunte” de A. S. Puşkin, Scorpionul din „Făt-Frumos cu părul de aur” ş. a. Afară de talentul actoricesc s-a evidenţiat şi ca pictor iscusit, poet, critic şi pedagog. Tiranin este şi un propagandist activ al culturii ruse în Republica Moldova. Cu participarea lui la Televiziunea Naţională a fost filmat mono-spectacolul „Călăreţul de aramă”, unde Tiranin s-a prezentat în faţa telespectatorului în trei ipostase ‒ Puşkin, Lenski şi ca autor. Şi-a manifestat şi talentul de actor-declamator. S-a filmat ca actor în filmele studioului „Moldova-film”.

Filmografia:
Vîrsta de trecere”, 1968 ‒ rol episodic,
Lăutarii”, 1971 ‒ rol episodic.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.