Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Panuța Dorin

Dorin Panuța s-a născut la 12 februarie 1991 în Chișinău, Republica Moldova. A copilărit în or. Sîngera.

Debutul său scenic a coincis cu înmatricularea în clasa întîi, astfel cînd toţi copiii mai gustau din vacanţa care le rămăsese, Dorin repeta de zor piesa, pe care urma să o cînte la careul şcolii. Absolveşte  9 clase la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun" din orăşelul de baştină, paralel, timp de 4 ani a studiat şi la Şcoala de Arte Plastice Pentru Copii „A. V. Şciusev”. A ales să-şi lege destinul de muzică, astfel pentru a-şi realiza visul, studiază la Colegiul Republican de Muzică „Ştefan Neaga”. Ca apoi să-şi dorească şi studii superioare în domeniul muzicii şi a dreptului, astfel devine student la „Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice”, Facultatea Canto Popular, precum şi la Universitatea de Stat, Facultatea de Drept.

A participat la mai multe concursuri muzicale. A fost remarcat şi apreciat la justa-i valoare, fiindu-i acordat Premiul Mare la proiectul postului de televiziune “Noroc TV” - “3 Minute de Noroc”. Acest proiect a constituit pista de lansare a lui Dorin, croindu-şi astfel drumul spre imprimări la studiourile „Music Master”, pentru a se putea lansa pe scena muzicală a republicii. În anul 2010 participă la Gala „Potcoava de Aur", colaborînd cu formaţia Alex Calancea Band.

În anul 2012 lansează primul său videoclip la piesa „De dorul tău”, cu care a participat, de altfel, şi la preselecția națională pentru concursul Eurovision 2012.

În prezent Dorin Panuţа îşi continuă studiile, apare des în scenă în calitate de prezentator la diverse manifestaţii studenţeşti şi bineînţeles îşi urmează visul legat de muzică, transformîndu-l treptat în realitate.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
448 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Cîietu, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 448 de oameni. Satul Dimitrova a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.