Materiale din compartiment: Galeria foto |

DJ Alex Key

DJ Alex Key – numele advărat Alexei Stîrcea. S-a născut 12 mai 1984 la Chișinău, într-o familie de muzicieni, fiind numit în cinstea bunicului sau Alexei, care a fost compozitor, cîntăreț, profesor. Tatăl său, Marian Stîrcea, de asemenea, este compozitor şi profesor. Astfel, pasiunea sa pentru muzică, precum spunea Alexei într-unul din interviurile sale «este parte din mine, e ceva cu care m-am născut".

A absolvit liceul muzical. Profesoara lui preferată de la liceu preda „pianul", și, desigur, lecțiile de pian se numărau printre obiectele favorite ale lui Alexei. După ce a absolvit liceul şi a devenit student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, a descoperit viața nocturnă a Chişinăului, iar odată cu ea ‒ muzica electronică. Muzica modernă a devenit pasiunea sa adevărată şi a preferat să aleagă o direcție modernă ‒ cariera de DJ.

Apariţia lui Alexei Stîrcea în lumea muzicii club a avut loc în anul 2003, cînd a devenit autorul și prezentatorul proiectului radio „Imperial House". Începînd cu anul 2006, DJ Alex Key ‒ este membru permanent al clubului „People".

Visează să-şi deschidă propriul studio, ca să-şi realizeze pe deplin talentul său și al acelora, care sînt cu adevărat talentaţi. Îşi doreşte să producă propria muzică și să o promoveze peste hotarele ţării. Intenţionează să se ocupe mai departe de compoziţie.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
201 locuitori

Mihailovca Nouă este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 201 oameni. Satul Mihailovca Nouă a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.