12 octombrie 2010, 13:04 views 20564

Vinete prăjite în liezon

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri făină de grâu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar lapte,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă de peduncul, se taie felii de 0,5-0,7 cm grosime, se sărează şi se pun sub greutate pentru 30-40 minute. Apoi se moaie în liezon, se prăjesc pe o parte şi alta până se rumenesc şi se  dau apo la cuptor.
 

Prepararea liezon-ului: Făina se amestecă cu laptele şi ouăle bătute, se adaugă sare şi piper. Acest fel de mâncare se serveşte atât rece, cât şi cald. Se serveşte cu unt topit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.