12 octombrie 2010, 15:20 views 18939

Ciulama cu fasole păstăi cu sos alb


Ingrediente:

•    1 kg fasole păstăi,
•    300 g carne de porc,
•    2 linguri făină de grîu,
•    2-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, se spală, se fierbe 2-3 minute în apă puţin sărată, se strecoară. Carnea se taie fidea, se prăjeşte, se adaugă fasolea, se mai prăjeşte încă 2-3 minute. Se toarnă sos alb, se adaugă sare, piper, o jumătate din verdeaţă şi usturoiul mărunţit. Se dă la cuptor.

Prepararea sosului:
Făina se rumeneşte, se amestecă cu bulion, se fierbe, se strecoară. Sosul trebuie să fie dens.

Se serveşte presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1482 locuitori

Zagarancea este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elizavetovca, Semeni și Zagarancea. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1482 de oameni. Satul Zagarancea a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.