12 octombrie 2010, 15:46 views 27864

Fasole înăbuşite cu prune uscate

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole,
  • 1 pahar de prune uscate,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar smântână,
  • 2 lin­guri de caşcaval dat prin răzătoare,
  • 1 lingură de zahăr,
  • sare,
  • 1 lingură de mărar tăiat.

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la fiert în aceeaşi apă în care s-au muiat. Prunele se opăresc, se taie, se amestecă cu fasolea, se adaugă 1 lingură de unt şi smântână. Toate se înăbuşă la foc încet 8-10 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se sărează, se pune zahăr, caşcaval şi 1 lingură de unt.

Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1019 locuitori

Voroteţ este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1019 oameni. Satul Voroteț a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.