12 octombrie 2010, 16:10 views 16971

Varză umplută cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 căpăţînă de varză,
  • sare,
  • 1 păhar smîntînă,
  • ½ pahar de cașcaval tare.

Pentru umplutură:

  • 6-8 ciuperci shampignions,
  • 2 cepe,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri de crupe de porumb sau orez,
  • 2 linguri de unt,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Varza se fierbe întreagă în apă sărată. Frunzele se desfac şi între ele se pune în starturi egale umplutura. Se înveleşte varza în tifon, ca să i se dea forma unei căpăţîni, se pune înapoi în apa în care a fiert şi se fierbe la foc încet până este gata. Căpăţînă se scoate din tifon, se pune într-o farfurie şi se taie felii. Deasupra se toarnă smîntînă.

Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se taie fidea, se prăjesc cu ceapă. Se fierb crupele de porumb, se amestecă cu ciupercile prăjite, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
199 locuitori

Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.