Cartofi noi fierţi cu usturoi
Ingrediente:
- 1 kg cartofi,
- 200 g slănină,
- 3-4 căţei de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- 2-4 roşii,
- smîntînă,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sunt gata. Apa se scurge, se adaugă verdeaţa.
Cartofii se servesc:
1 variantă: stropiţi cu untură şi jumări, preparate din slănină, se condimentează cu usturoi pisat şi se garnisesc cu feliuţe de roşii.
2 variantă: stropiți cu smîntînă, se condimentează cu usturoi pisat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1907
- Populația:
- 430 locuitori
Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.