Roşii umplute cu vinete
Ingrediente:
- 8-12 roşii,
- 1 lingură brânză nesărată (caş) dată prin răzătoare ,
- ¾ pahar smântână,
- sare,
- foi de salată verde,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar tocată.
Pentru umplutură:
- 1 vânătă,
- 1 ceapă,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri orez,
- 1 ou,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi leuştean tăiată.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun în tavă, se presară cu brânză, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde. Smântână se serveşte separat.
Prepararea umpluturii:
Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute ca să se scurgă zeama amară. Se taie cuburi, se prăjesc, se adaugă ceapa prăjită, miezul de roşii, se prăjesc toate la un loc, se pune sare şi piper, se răcesc. Legumele se amestecă cu un ou fiert (la dorință) şi mărunţit, cu orezul fiert, verdeaţa şi usturoiul pisat. Se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1912
- Populația:
- 104 locuitori
Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Anenii Noi și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1912.