11 octombrie 2010, 17:40 views 14219

Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă

Ingrediente:

  • 10-12 roşii,
  • ½ lingură unt,
  • 4 linguri smântână,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • ½ pahar porumb fiert sau conservat,
  • 1 ou,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură de  caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri  de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate ante­rior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor.

Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se ameste­ca cu ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pulpa de roşii, untul topit, se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
583 locuitori

Pereni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Roșcani. Satul Pereni este situat la o distanță de 25 km de orașul Rezina și 102 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 583 de oameni. Menționat documentar în 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.