Ardei graşi umpluţi cu legume şi orez
Ingrediente:
- 8-10 ardei graşi,
- 4-5 roşii,
- 2-3 căţei de usturoi,
- 1 lingură ulei,
- sare,
- 3 pahare de smântână.
Pentru umplutură:
- 2 cepe,
- ½ morcov,
- ½ rădăcină de pătrunjel,
- 1 ardei gras,
- ½ păhar orez,
- 3 roşii,
- 3 linguri de ulei,
- 1 lingură unt,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărează şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o oală cu fundul gros cu umplutura în sus, deasupra se pune tocătura de roşii şi se înăbuşă în cuptor. Dacă se prepară la aragaz, se adaugă şi puţin bulion de legume. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.
Prepararea umpluturii: Ceapa, morcovul, pătrunjelul, ardeiul se taie fidea scurtă şi se prăjesc în ulei. La urmă se adaugă jumătate din verdeaţă. Orezul, spălat şi uscat, se prăjeşte în unt, se amestecă cu legumele prăjite, se adaugă roşiile, curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cuburi, verdeaţa rămasă, sarea, piperul negru, pasta de ardei graşi. Se amestecă totul.
Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1522
- Populația:
- 263 locuitori
Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.