13 octombrie 2010, 14:00 views 13433

Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînă

Ingrediente:

  • 3 pahare porumb semicopt fiert sau conservat,
  • 2 pahare smîntînă,
  • 1 lingură zahăr,
  • sare.

Pentru friganele:

  • ¼ franzelă albă,
  • 1 ou,
  • 1 lingură unt,
  • ½ pahar lapte,
  • 1 linguriţă de zahăr.

Mod de preparare:

Porumbul şi mazărea se fierb (porumbul conservat 3-5 minute se încălzeşte împreună cu zeama), se strecoară, se pun în oală, se acoperă cu smîntînă, se adaugă zahăr, sare şi se aduc la fierbere.

Se serveşte cu friganele.

Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjeşte în unt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1020 locuitori

Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.