13 octombrie 2010, 15:20 views 32938

Alivanca

Ingrediente:

  • 1 pahar faina de porumb,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 10 ouă,
  • 75 gr brînză de oi,
  • 200 gr carne de porc (gîtul),
  • 1 lingură de ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Făina de porumb se amestecă cu ouăle, se adaugă făina de grîu. Carnea se taie cuburi, se prăjeşte puţin. Brînza se taie cuburi de mărime medie. Tavă se unge cu ulei. Brînza şi carnea de porc prăjită se adaugă la amestecul de ou şi făină, se mai adaugă sare, piper negru măcinat. Totul se amestecă, se toarnă într-o tavă sau într-o formă pentru copt. Se dă la cuptor, încălzit, în prealabil, pînă la 180 de grade pentru 30 de minute. 

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
227 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Sadîc, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Cantemir și la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.