15 octombrie 2010, 12:17 views 33478

Crap ca la Nistru

Ingrediente:

•    1 crap de vreo 2 kg,
•    1 roşie,
•    1/3 ardei dulce,
•    1/3 dovlecel,
•    1/3 vînătă,
•    4 ciuperci shampignions,
•    2 linguri ulei,
•    1 lingură zeama de lămîie,
•    2 foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Crapul curăţat de solzi se taie din ambele părţi de-a lungul coloanei vertebrale, de la cap pînă la coadă. Se înlătură atent oasele şi măruntaiele, se taie capul şi se spală. Fileul se pune cu pielea în jos, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu zeama de lămîie, se adaugă foi de dafin şi se pune pentru o oră la rece, la marinat. Ardeiul gras se taie fidea, ciupercii – feliuţe, dovlecei şi vinete – druguleţe. Pe o tava, unsă cu ulei se pune fileul de crap cu pielea în jos, alături se pune capul, se unge cu ulei, deasupra se pun legumele şi ciupercile. Toate se coc la cuptor, la temperatura de 180 de grade timp de 30-40 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
464 locuitori

Ţipordei este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 464 de oameni. Satul Țipordei a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.