Crap după reţeta pescarului
Ingrediente:
- un crap de aproximativ 1,5 kg,
- 1 păhar de midii curăţate,
- ½ păhar ulei vegetal,
- 2 cepe roșii,
- 2 caței de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tocată,
- 2-3 roșii,
- sare,
- praf de piper negru,
- ½ lămîie
Mod de preparare:
Peştele curăţat se taie felii cu tot cu oase şi piele, se presară cu sare şi piper, se trec prin făină, se prăjesc în tigaia încinsă, pînă la obţinerea crustei rumene. Se adaugă ceapa tăiată semiinele şi se prăjeşte pînă se rumenește. Se adaugă midiile, toate împreună se prăjesc timp de 3-5 minute. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie cuburi, verdeaţa şi usturoiul se mărunţesc, se adaugă la legume şi peşte. Se înăbuşă la cuptor sub capac, timp de 10-15 minute la 180-200 de grade.
Se servește cu felii de lămîie.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1889
- Populația:
- 16606 locuitori
Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.