15 octombrie 2010, 14:17 views 12852

Peşte prăjit cu vinete

Ingrediente:

  • 600 g fileu de peşte (crap, şalău, biban de mare),
  • 3 vinete,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de pătrunjel şi mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Fileul se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte pe ambele părţi. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele, se sărează, se pun sub greutate pentru 25-30 minute, apoi se trec prin faină de grîu şi se prăjesc. Într-o tigaie unsă cu unt, se pune peştele, de jur împrejur - vinetele, se presară cu brînză, verdeaţă şi usturoiul pisat. Se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.