18 octombrie 2010, 15:09 views 21754

Carne de oaie înăbuşită cu prune uscate

Ingrediente:

  • 800 g carne de oi,
  • 2 pahare prune uscate,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri untură,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • 3 linguri smîntînă,
  • sare,
  • foi de salată verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se prăjeşte şi se pune în oală. Se adaugă puţin bulion şi se înăbuşă pînă este pe jumătate gata, restul lichidului, se adăugă, pe măsură ce scade. Prunele se spală, se opăresc şi se scurg prin strecurătoare. Sîmburii se înlătură. Prunele se pun pe carne, apoi roşiile decojite şi tăiate cuburi, se adaugă sare şi verdeaţa tocată. Peste ele se toarnă smîntîna şi oala se dă la cuptor pentru 25-30 minute. Periodic oala trebuie scuturată, ca să nu se ardă carnea.

Se garniseşte cu foi de salata verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1388 locuitori

Jevreni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Jevreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Criuleni și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1388 de oameni. Satul Jevreni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.