Drob de miel
Ingrediente:
- 800 de grame de carne (file) de miel,
- 200 de grame de ceafă de porc,
- 2-3 cepe,
- 3-4 caţei de usturoi,
- 2 oua,
- 1 lingură ulei vegetal,
- 100 de grame de brînză nesărată,
- 1 ardei gras (de preferinţă roşu),
- piper negru,
- sare,
- formă dreptunghiulară metalică pentru copt.
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat de două ori împreună cu ceapa şi usturoiul. Se adaugă sarea, piperul, ouăle, se amestecă bine şi se bate. Brînza se taie cuburi, ardeiul se taie fidea măşcată. Forma se unge cu ulei. Jumătate de porţie de carne se pune în formă şi se netezeşte. Deasupra se pune straturi brînza şi ardeiul tăiate. Se acoperă uniform cu carnea tocată. Se dă la cuptor la temperatura 180°C pentru 30-35 de minute pînă e gata.
Acest fel de mîncare se poate servi cu fructe marinate.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1772
- Populația:
- 1479 locuitori
Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.