18 octombrie 2010, 15:38 views 38650

Drob de miel

Ingrediente:

  • 800 de grame de carne (file) de miel,
  • 200 de grame de ceafă de porc,
  • 2-3 cepe,
  • 3-4 caţei de usturoi,
  • 2 oua,
  • 1 lingură ulei vegetal,
  • 100 de grame de brînză nesărată,
  • 1 ardei gras (de preferinţă roşu),
  • piper negru,
  • sare,
  • formă dreptunghiulară metalică pentru copt.

Mod de preparare:

Carnea se dă prin maşina de tocat de două ori împreună cu ceapa şi usturoiul. Se adaugă sarea, piperul, ouăle, se amestecă bine şi se bate. Brînza se taie cuburi, ardeiul se taie fidea măşcată. Forma se unge cu ulei. Jumătate de porţie de carne se pune în formă şi se netezeşte. Deasupra se pune straturi brînza şi ardeiul tăiate. Se acoperă uniform cu carnea tocată. Se dă la cuptor la temperatura 180°C pentru 30-35 de minute pînă e gata.

Acest fel de mîncare se poate servi cu fructe marinate.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
106 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Sîngerei şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Antonovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.