Ciulama de miel (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 1 kg de carne de miel,
• 3 linguri de unt,
• 2 cepe,
• 1 morcov,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 2-4 linguri de vin,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 2-3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper boabe.
Mod de preparare:
Carnea spălată şi curăţată se taie bucăţi, costiţele se taie şi ele, se pune totul în caserolă, se adaugă ceapă, jumătăţi de morcov, rădăcină de pătrunjel tăiată măşcat, sare, piper boabe, turnaţi bulion sau apă ½ din volumul cărnii, lăsaţi să fiarbă. Scoateţi legumele, turnaţi făina prăjită în prealabil dizolvată cu bulion, vin şi fierbeți-o. La sfîrşit adăugaţi usturoiul pisat cu sare, bucăţele de unt. Sosul trebuie să fie dens.
Ciulamaua poate fi servită cu mămăligă sau cu fasole fiartă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1620
- Populația:
- 1921 locuitori
Hlinaia este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hlinaia este situat la o distanță de 7 km de orașul Edineț, la 15 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1921 de oameni. Satul Hlinaia pe Racovăț, din ținutul Hotin, este atestat documentar în anul 1620.