Zraze «Codreanca»
Ingrediente:
• 350 g file de găină,
• 150 g de carne de porc,
• 2 ouă,
• 4 linguri de ulei vegetal,
• 2 linguri de unt,
• 1 lingură de făină de grîu,
• 2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
• 2 linguri de bulion de carne,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de salată verzi.
Pentru tocătură:
• 1ceapă,
• 2 linguri de brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 1 lingură de unt,
• 1 ou,
• 1lingură de ulei vegetal,
• 2 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1lingură de pătrunjel tocat mărunt.
Mod de preparare:
Carnea de găină şi de porc tăiaţi-o bucăţi, treceţi-o prin răzătoare 1-2 ori, adăugaţi ouăle, bulionul, sarea, piperul. Amestecaţi bine tocătura, împărțiți-o în turte. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, ridicaţi marginile şi prindeţi-le. Formaţi zrazele, treceţi-le prin făină, apoi prin ou şi prin pesmeţi, prăjiţi-le bine în uleiul încins, apoi daţi-le pentru 4-5 minute la cuptor.
Înainte de a fi servite zrazele se stropesc cu unt topit.
Prepararea tocăturii: Brînza nesărată se amestecă cu ceapa prăjită în ulei, cu ou fiert tocat, usturoi mărunţit, verdeaţă, unt înmuiat. Adăugaţi sare, piper, amestecaţi.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1622
- Populația:
- 1650 locuitori
Roşcani este un sat şi comună din raionul Străşeni. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 6 m de orașul Strășeni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1650 de oameni. Satul Roșcani a fost menționat documentar în anul 1622.