15 martie 2011, 11:09 views 23969

Zraze din carne de găină de casă cu ciuperci

Ingrediente:

•    300 g de fileu din carne de găină,
•    300 g de carne de porc,
•    2-3 ouă,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de unt,
•    0,5pahar de făină de grîu,
•    2 linguri de lapte,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru tocătură:
•    6-8 shampignons,
•    1 ceapă,
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea de găină şi de porc se taie bucăţi, se trece prin maşina de tocat carne de 1-2 ori se adaugă ouăle, laptele, sarea, piperul. Se amestecă bine totul, se fac turte, în mijlocul fiecăreia se pune umplutura, marginile se unesc, se prind cu scobitori, se trec prin făină şi se prăjesc pe tigaia încinsă bine cu ulei vegetal, apoi se dau la cuptor pentru puțin timp. Înainte de fi servite se stropesc cu unt topit.

Prepararea tocăturii: ceapa pregătită se taie cubuleţe mărunte, shampignons felii. Ciupercile se prăjesc în unt. Se adaugă sare, se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
2995 locuitori

Giurgiuleşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Giurgiuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Cahul și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2995 de oameni. Satul Giurgiulești a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.