19 octombrie 2010, 10:10 views 17835

Raţă înăbuşită cu prune uscate

Ingrediente:

•    1 raţă,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 roşii,
•    3 pahare prune uscate,
•    5 mere,
•    3 linguri ulei,
•    3 linguri smîntînă,
•    1 lingură de pastă de roşii,
•    2-3 linguri apă,
•    sare,
•    foi de salată verde.
 
Mod de preparare:

Raţa se taie bucăţi, se presară cu sare şi se rumeneşte în ulei. Apoi carnea se pune într-un ceaun, se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate cuburi, smîntînă, pasta de roşii, puţină apă, sare, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă. Prunele se opăresc, sîmburii se înlătură, merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Cînd carnea devine moale, se adaugă prunele şi merele, şi se mai înăbuşă puţin.
Carnea se serveşte cu sosul în care a fiert înăbuşit, cu prune şi felii de roşii. Se garniseşte cu foi de salată verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1945 locuitori

Căzăneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Căzăneşti, Vadul-Leca și Vadul-Leca Nou. Localitatea este situată la distanța de 40 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1945 de oameni. Satul Căzănești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.