21 ianuarie 2011, 16:31 views 38066

Curcan (curcă) umplut cu tăieţei şi măruntaie

Ingrediente:

•    1 curcan (curcă) (2-2,5 kg),
•    măruntaie de pasăre,
•    tăieţei de casă, 4 pahare (vezi reţeta „Tăieţei de casă),
•    0,5 pahare de ulei vegetal,
•    2-3 cepe,
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Curcanul prelucrat se pune în apă sărată (2 linguri la 1 litru de apă) pentru 6-8 ore, scurgeţi apoi apa, uscaţi curcanul, ungeţi pe dinafară şi pe dinăuntru cu sare şi piper. Fierbeți tăieţeii pînă sînt gata (vezi reţeta „Tăieţei de casă), strecuraţi-i. Măruntaiele prelucrate (pipota, inima, rinichii, plămînii, ficatul) tăiaţi mărunt şi prăjiţi în ulei (pipota şi inima pot fi fierte în prealabil). Ceapa curăţată se taie cubuleţe şi se rumeneşte în ulei pînă la culoarea aurie. În tăieţeii fierţi se adaugă ceapă, măruntaiele, se adaugă sare, piper se amestecă. Umpleţi curcanul marinat, coaseţi-l cu aţă albă, ungeţi-l cu unt. Puneţi curcanul într-o tavă unsă cu ulei şi coaceţi-l la temperatura de 160-170 de grade timp de 2 ore în dependenţă de cît de tînără e pasărea.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1561
Populația:
5438 locuitori

Rădoaia este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Rădoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 10 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5438 de oameni. Prima atestare istorică a satului Rădoaia datează din anul 1561.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.