19 octombrie 2010, 11:41 views 47251

Iepure de casă prăjit cu legume

Ingrediente:

  • 1 iepure,
  • 300-400 g legume (ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel),
  • 2-3 linguri grăsime,
  • 1-2 linguri smîntînă,
  • 1/3 pahar vin,
  • 50 g slănină,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Slănina se taie felii subţiri, se sărează şi se piperează. Pulpele şi spinarea iepurelui se împănează cu ajutorul unui cuţit îngust cu slănină. Iepurele se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi se lasă pe 1-2 ore. Pieptul iepurelui se umple cu morcov, ceapă şi rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi, apoi iepurele se unge cu smîntînă şi se pune într-o tigaie unsă cu grăsime şi se dă la cuptor, periodic fiind stropit cu vin şi cu sosul în care se prăjeşte.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.