19 octombrie 2010, 13:07 views 17170

Iepure de casă în sos de vin cu piept de porc afumat

Ingrediente:

  • 1 iepure de vreo 1,5 kg,
  • 100 g piept afumat de porc,
  • 1 ceapă,
  • 1 căţel de usturoi,
  • 1 pahar bulion de pui,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 200 g vin alb sec,
  • 2 gălbenuşuri de ou,
  • ¾ pahar frişca,
  • sare,
  • boia de ardei alb.

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, ceapa şi carnea de porc se taie cuburi, usturoiul se pisează cu sare. Carnea de iepure se rumeneşte în ceaun, se adaugă ceapa şi carnea afumată şi se prăjesc împreună, amestecîndu-se permanent. Apoi se adaugă făina diluată cu bulion, usturoiul pisat, sarea şi ardeiul şi se înăbuşă cu capac 1 oră. Apoi iepurele se scoate şi se pune la cald. Gălbenuşurile se bat cu frişcă şi 4-5 linguri de suc în care s-a pregătit carnea. Ceaunul se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca.

Iepurele se serveşte cu sos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
877 locuitori

Dolinnoe este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dolinnoe, Valea Satului și Valea Coloniţei. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 10 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 877 de oameni. Satul Dolinnoe a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.