21 ianuarie 2011, 16:58 views 23297

Iepure cu măsline

Ingrediente:

•    1 iepure,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    4 cepe,
•    200 g măsline,
•    ¼ pahar de vin,
•    1 lingură de pireu de roşii,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru marinată:

•    1 pahar de oţet,
•    1 pahar de ulei vegetal,
•    1 morcov,
•    1-2 cepe,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri de verdeaţă tocată,
•    foi de dafin.

Mod de preparare:

Spălaţi şi puneţi iepurele să se marineze (vezi reţeta „Iepure umplut”). Tăiaţi bucăţi iepurele. În ceapa prăjită puţin puneţi bucăţile de iepure, prăjiţi-le pînă se formează o coajă aurie, apoi fierbeţi înăbuşit, adăugînd cîte puţin apă fierbinte şi fierbeţi-le pînă se înmoaie. Adăugaţi vinul, amestecat cu bulionul de carne, adăugaţi măslinele, care au fost fierte în prealabil circa 10 minute în apă. Condimentaţi după gust cu sare, piper negru măcinat.
Înainte de a fi servit puneţi-l într-o farfurie şi turnaţi peste el sos.

Prepararea marinatei: Diluaţi oţetul cu o cantitate nu prea mare de apă, puneţi-l pe foc, adăugaţi ulei vegetal, adăugaţi morcovul tăiat rondele, ceapă, verdeaţă tocată, foi de dafin, sare, piper, daţi-le în clocot. Turnaţi marinata gata deasupra iepurelui, puneţi legumele şi condimentele pe el.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.