File de porc la grătar
Ingrediente:
• 2-4 buc. de muşchi de porc,
• 2-3 linguri de ulei vegetal,
• 4 linguri de vin de masă,
• 4-5 căţei de usturoi,
• 100 g de slănină afumată,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
În carnea spălată, curăţată de tendoane şi pelicule se fac incizii de-a lungul fibrelor muşchiului şi puneţi în ele căţei de usturoi. Dacă carnea nu este grasă, puneţi în locurile inciziilor slănină afumată, tăiată ca tăieţeii. Stropiţi muşchiul cu vin, ulei vegetal, sare, piper, lăsaţi să se marineze 30-50 de minute. Muşchiul marinat puneţi-l pe ace de frigărui şi prăjiţi-l pe reţeaua încinsă unsă cu slănină. Întoarceţi periodic carnea, ca să se prăjească uniform.
Mujdeiul se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1900
- Populația:
- 157 locuitori
Feteasca este un sat din cadrul comunei Leuşeni, raionul Hînceşti. Localitatea Feteasca se află la distanța de 51 km de orașul Hîncești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 157 de oameni. Satul Feteasca a fost înființat în anul 1900.