
Plăcinte cu cartofi cruzi
Ingrediente:
Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.
Pentru umplutură:
- 10-12 cartofi,
- 2 fire praz,
- ½ lingură ulei,
- ½ pahar jumări,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 3 linguri mărar tăiat.
Mod de preparare:
Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei la foc slab. Pentru ca plăcintele să fie moi şi să se coacă bine, tigaia se acoperă cu un capac.
Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se taie rondele subţiri, se adaugă prazul tăiat inele, mărarul, jumările, sarea şi piperul şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1847
- Populația:
- 843 locuitori
Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.