Plăcinte cu cartofi cruzi
Ingrediente:
Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.
Pentru umplutură:
- 10-12 cartofi,
- 2 fire praz,
- ½ lingură ulei,
- ½ pahar jumări,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 3 linguri mărar tăiat.
Mod de preparare:
Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei la foc slab. Pentru ca plăcintele să fie moi şi să se coacă bine, tigaia se acoperă cu un capac.
Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se taie rondele subţiri, se adaugă prazul tăiat inele, mărarul, jumările, sarea şi piperul şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1913
- Populația:
- 450 locuitori
Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.