
Plăcinte cu cartofi şi brînză
Ingrediente:
Penru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.
Pentru umplutură:
- 8 cartofi,
- 100 g brînză dată prin răzătoare măruntă,
- 4 linguri unt,
- 4 linguri ulei,
- 1 lingură mărar tocat,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se ung cu ou, se adună spre centru şi se lipesc, plăcintelor li se dă o formă plată. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230- 240 °C.
Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se pun într-o cratiţă cu apă fierbîndă, puţin sărată. Cu 5 minute înainte de a fi gata cartofii, apa se scurge, se adaugă o bucăţică de unt şi cartofii se fierb cu capac pînă sunt gata. Apoi se dau prin răzătoare, se adaugă restul untului, brînza, mărarul, se piperează după gust.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- sec. XVII
- Populația:
- 15281 locuitori
Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.