19 octombrie 2010, 17:16 views 47890

Învîrtită cu ou şi ceapă verde

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite. 

Pentru umplutură:

  • 500 g ceapă verde,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • 2 linguri unt topit,
  • 5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit şi se pun cîte 2-3 împreună. Pe foi se pune umplutura, se răsucesc rulade, se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei, se străpung în cîteva locuri şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C. 

Prepararea umpluturii: Сeapa verde se taie mărunt, se prăjeşte uşor în unt, se răceşte, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1319 locuitori

Ţigăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Ţigăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1319 oameni. Satul Ţigăneşti a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.